fbpx

Готельєр Бойко вимагав у суді від франківця 200 тисяч гривень за пост у Фейсбуці. І раптом передумав

Суспільство 13:44, 31.01, 2019

У таку суму Мирослав Бойко оцінив свої душевні страждання після поста Олега Наворенського з приводу "реставрації" готелю "Дністер", яким володіє позивач. Але вже під час попереднього судового засідання Бойко передав клопотання про відмову від позову.

“На жаль, добудова готелю “Дністер” триває. Дозволів немає, але із внутрішньої сторони добудовано 2 поверхи, проводяться фасадні роботи. Чи можна щось зробити? Я переконаний, що можна, бо: 1. наступного року 100 років Злуки, а без прийнятих у теперішньому готелі Дністер 3 січня 1919 року документів не було б 22 січня. 2. наступного року будуть президентські і парламентські вибори, а з врахуванням п. 1 всі хочуть бути патріотами. Може, вдасться, врятувати і інші пам’ятки – якщо таки приїде комісія по нашому листу”,  йдеться в дописі Наворенського від 13 листопада 2018 року.

Після того Олег Наворенський зібрав підписи з вимогою припинити будівельні роботи та відправив їх зі зверненням до Президента України Петра Порошенка та лідера ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко, оскільки Бойко був депутатом міської ради від Блоку Юлії Тимошенко.

У позовній заяві Бойко запевняв, що всі роботи з реставрації будівлі виконуються “з дотриманням вимог законодавства та на підставі відповідних дозволів”, і радив ознайомитися з ними на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

“Поширення відповідачем негативної недостовірної інформації принижує честь, гідність та завдає шкоди діловій репутації Бойка М. О.”,  йдеться в заяві.

Бойко вимагав у Наворенського протягом тижня видалити пост і написати новий, в якому спростувати, на його думку, недостовірну інформацію.

“В результаті вищезазначених обставин Бойко М. О. переживає сильні душевні страждання, порушено звичний його спосіб життя, знижено престиж, підірвано ділову репутацію серед колег, партнерів, друзів, знайомих, яким стало відомо про зазначену вище інформацію”.

Ці “душевні стаждання” Бойко оцінив у 200 тисяч гривень.

“Позивачу спричинена моральна шкода, яка не може бути компенсована тільки констатацією факту порушення його прав”,  йшлося у позові.

Сьогодні, 31 січня, на попереднє засідання представники Бойка до суду не з’явилися. Позивач надіслав клопотання про відмову від позову. Чому Мирослав Бойко раптом передумав вимагати компенсації за свої “душевні страждання”, невідомо.

Нагадаємо, ще в липні 2017 року управління з питань держархбудконтролю (ДАБІ) скасувало дозвіл на проведення робіт у будівлі готелю “Дністер”. Акт склали за відхилення від робочого проекту.

КУРС писав, що у готелі “Дністер” по вулиці Січових Стрільців, 12, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, зняли дах без дозвільної документації. За реставрацію готелю два роки тому взявся відомий в місті готельєр, фактичний власник фірми “Надія” Мирослав Бойко. Втім, він отримав дозволи лише на реставрацію фасадів.

Після розголосу у ЗМІ управління ДАБІ оштрафувало “реставраторів” на 25 500 грн. Згодом за неприведення даху до попереднього стану представники фірми “Надія” отримали ще 6800 грн штрафу. Проте реставраційні роботи продовжуються.

Але у жовтні минулого року ДАБІ видала дозвіл на будівельні роботи, зокрема на реставрацію будівлі з відновленням вежі з годинниками та пристосуванням горищного простору під нежитлові приміщення у колишньому готелі “Дністер” на  вул. Січових Стрільців, 12.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: