fbpx

У світі поширюється мода на сонячні тату

Стиль життя 21:31, 29.06, 2015

Любителі засмаги шаленіють від сонячних візерунків, а вчені нагадують про рак.

У світі все більше поширюється оригінальна засмага, за допомогою якої можна створити унікальні візерунки на власному тілі. Шкіру можна легко перетворити на полотно, картину на якому випалить сонце за допомогою спеціальних трафаретів або мистецьки нанесеного крему для засмаги, передає ТСН.

1Однак оригінальний бодіарт також є дуже небезпечним. Вчені Британської асоціації дерматологів показали, що 72% британців, які минулого літа отримали сонячні опіки, збільшили шанси захворіти на рак шкіри у два рази, повідомляє The Daily Mirror. Зокрема, надмірне ультрафіолетове світло, яке випромінює сонце, а також сонячні лампи, сприяє виникненню смертельної хвороби.

"Це дослідження ще раз підтверджує, що сонцезахисний крем відіграє свою роль, але на варто покладатися лише на нього, аби захистити шкіру", – прокоментувала доктор Джулі Шарп із Британського центру дослідження раку. Минулого року тільки в Британії загинуло понад 2000 людей від раку шкіри і, як зауважують вчені, кількість смертей щороку зростає.  
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: