fbpx

У травні у Франківську відбудеться четвертий Міжнародний мистецький фестиваль "Карпатський простір"

Культура 09:58, 04.03, 2019

ІV Міжнародний мистецький фестиваль "Carpathian Space 2019", ініційований Національною оперетою, відбудеться в Івано-Франківську 3, 4 та 5 травня 2019 року.

Вже вчетверте Івано-Франківськ опиниться в епіцентрі "Карпатського простору".

"Саме це місто має потенціал перетворитися в український Давос: елітарний простір для зустрічей політичного естеблішменту та провідних митців України та Європи. Фестиваль ставить перед собою амбітне завдання – представити Івано-Франківськ передусім як цілісний потужний інфраструктурний комплекс, який може стати територією зустрічей людей різних сфер інтересів, а також різних країн і націй",  заявляють ініціатори фестивалю.

"Мистецтво єднає світ!" – із таким гаслом художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський звернувся до української та зарубіжної мистецької спільноти у січні 2016 року. Його ініціативу підтримали митці та представники дипломатичних кіл з десяти країн. Творчі та мистецькі колективи з цих країн прибули до Івано-Франківська. І вже в травні 2016 року вперше відбувся Міжнародний фестиваль мистецтв "Карпатський простір".

Кожного року фестиваль розширює свої кордони! Минулорічний "Карпатський простір" об’єднав 18 країн-учасниць: Україну, Грузію, Польщу, Азербайджан, Болгарію, Угорщину, Молдову, Швейцарію, Австрію, Литву, Латвію, Естонію, Францію, Мексику, Білорусь, Словаччину, Румунію, Чехію.

Фолк, етно, рок, класична музика, театр і кіно, візуальні мистецтва, розмаїття народних промислів, кулінарні презентації, дегустації вина та кави, спортивні події, тощо. Чимало мистецьких акцій створюється спеціально до фестивалю і вперше презентується в Івано-Франківську.

До речі, у середмісті Франківська почали з'являтися червоні куби, які віщують наближення цього фестивалю.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: