fbpx

У Тисмениці обговорили, як запобігти торгівлі людьми

Суспільство 16:35, 10.07, 2015

Вчора у Тисмениці відбувся круглий стіл "Механізм взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в області".

Організували захід департамент соціальної політики ОДА та благодійний фонд "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" за сприяння Тисменицької районної держадміністрації.

Керівник апарату районної державної адміністрації Ярослав Татарин, відкриваючи семінар, наголосив на актуальності обраної теми, гостроти якій додає війна на Сході України. Він розповів про проведену в районі діяльність щодо соціального захисту вразливих верств населення, які в першу чергу можуть стати об’єктами торгівлі. Робота у цьому напрямку базується на співпраці районної державної адміністрації, районної ради, районних служб та територіальних громад. 

За словами працівника Карітасу Людмили Сівецької, станом на червень 2015 року 162 постраждалі від торгівлі людьми особи звернулися до цієї організації. Більшість із них – жінки, 57% потерпілих зазнали трудової експлуатації. Ці люди отримали психологічну, соціально-побутову та медичну допомогу для адаптації у суспільстві. 

Засідання відбулося в рамках реалізації проекту "Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в області". Проект має на меті інформаційно-просвітницьку роботу з метою запобігання торгівлі людьми та формування мобільних груп, до складу яких увійдуть фахівці соціально-психологічної, медичної, юридичної, правоохоронної служб для надання допомоги та захисту прав жертв сучасного рабства.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: