fbpx

У Тисменицькому районі презентували перспективний план формування об’єднаних громад

Суспільство 15:55, 20.05, 2015

Яким буде територіальний устрій району після укрупнення громад, представлено сьогодні на нараді, яку провів голова районної державної адміністрації Іван Семанюк із начальниками структурних, територіальних підрозділів та районних служб за участю керівника апарату РДА Ярослава Татарина.

Проект перспективного плану передбачає утворення восьми територіальних громад: Тисменицької, Єзупільської, Лисецької, Вільшаницької, Підпечерівської, Старокривотульської, Черніївської, Ямницької. Його сформовано робочою групою з підготовки перспективного плану формування територій громад району на основі пропозицій міського, селищних, сільських голів та неодноразового обговорення як із очільниками територіальних громад, так і відповідною обласною робочою групою та експертами Офісу реформ. У перспективний план громад району включено усі місцеві ради, хоча окремі з них ще не прийняли остаточне рішення. Процес формування територіальних громад є довготривалим, вони можуть змінювати свої межі.

У перспективному плані, про який детально розповіли та презентували присутнім Іван Семанюк і Ярослав Татарин, представлено карту із окресленими межами об’єднаних громад, їх паспорти соціально-економічного розвитку, фінансові розрахунки, матеріально-технічну базу та ресурси, повідомляє КУРС із посиланням на Тисменицьку РДА

"При формуванні перспективного плану ми намагалися максимально врахувати думки та побажання громад, сполучення, можливості,  зазначив Іван Семанюк. – Втім, незважаючи на те, що проект вже був презентований нами в області, його не можна назвати кінцевим варіантом. І сьогодні, 20 травня, черговий раз буде проходити обговорення за участю керівництва РДА, голів сільських рад району, суміжних із обласним центром, та представниками Івано-Франківської міської ради".

Ярослав Татарин, аналізуючи проект укрупнених на базі району територіальних громад, виокремив Ямницьку як найбільш фінансово потужну, а також Єзупільську, Лисецьку, Вільшаницьку, Старокривотульську як такі, що вже активно працюють: мають підписані протоколи намірів про можливе об’єднання.

Присутні керівники висловили свої думки щодо презентованого проекту, стратегії впровадження реформи та її законодавчого підґрунтя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: