fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Центральній міській клінічній лікарні Франківська відкрили оновлене кардіологічне відділення. ФОТО

У Центральній міській клінічній лікарні Франківська відкрили оновлене кардіологічне відділення. ФОТО

Здоров'я 12:12, 06.03, 2018

У кардіологічному відділенні ЦМКЛ провели капітальний ремонт.

Урочисто відкрити оновлене відділення адміністрація лікарні доручила міському голові Руслану Марцінківу – він перерізав стрічку. 

З такої нагоди мер подарував завідуючій відділенням ікону святого Миколая з побажанням "нехай ця ікона береже це приміщення". Отець, який освятив відділення, приєднався до побажань  "щоби хворі у відділенні оздоровлювалися не тільки фізично, але й духовно". 

"Ми сьогодні відкриваємо чергове відремонтоване відділення. На цьому зупинятися не будемо. Для Івано-Франківська дуже важливо, щоб лікарі і пацієнти мали добрі умови для роботи і оздоровлення. Крок за кроком ми оновимо всі відділення в Центральній міській клінічній лікарні", – сказав Руслан Марцінків.

"У нас амбітні плани. Ми ще довго вам будемо надокучати", – зловив мера на слові головний лікар Тарас Масляк.  

Кардіологічне відділення капітально відремонтували та замінили в ньому інвентар і обладнання. Так, у палатах інтенсивної терапії та реанімації встановили ліжка, отримані з Німеччини. "15 ліжок отримали безкоштовно", – зазначив Масляк. 

Цього року лікарня отримала гуманітарну допомогу від іноземних партнерів на 300 тис. доларів. В основному із Німеччини та США. 

Капремонт у відділенні тривав рік. Його вартість близько 1,3 млн грн. 70% – бюджетні кошти. Решта – гроші спонсорів і кошти самої лікарні, акумульовані з благодійних внесків.

"Пацієнти тепер будуть під належним цілодобовим наглядом. У відділенні повністю оновили меблі, у кожній палаті є санвузол. Усі ліжка обладнані кнопками виклику медперсоналу. Створено зал відновлювальної реабілітації. Відділення розраховане на 60 пацієнтів",  повідомила завідуюча відділенням, головний кардіолог Франківська Ольга Вербовська. 

Заввідділом також додала, що медики будуть просити головного лікаря та міську владу виділити кошти на обладнання для реабілітації хворих.

и системно підходимо до відновлення відділень. Цього року плануємо ще відкрити після реконструкції урологічне відділення. Відходимо від практики точкового ремонту, будемо робити не палату за палатою, як раніше, а поверх за поверхом, лікарню за лікарнею",  виступив Марцінків. 

За словами головного лікаря ЦМКЛ, у лікарні на цей час відремонтували 80% відділень. Час братися за решту.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: