fbpx

У "Ваґабундо" показали "Стани" і відкрили книжковий простір для франківських видавництв. ФОТО

Культура 19:12, 14.03, 2019

Презентація двох івано-франківських видавництв у підземному переході "Ваґабундо" розпочалась із відкриття виставки робіт ілюстратора Кіріла Кіріллова.

Графічні ілюстрації Кіріла Кіріллова з книжок для обидвох видавництв "П'яний корабель" та "Вавилонська бібліотека" об’єднані в експозицію "Стани".

Спершу художник взявся за створення малюнків до перекладеної поезії Джима Моррісона, укладеної у збірку "Американська молитва" видавництва "П'яний корабель".

"Це ілюстрації. Я читаю текст, і все залежить від мого сприйняття", – каже Кіріллов.

Співзасновниця видавництва Христина Михайлюк задоволена співпрацею з митцем. За її словами, він відразу "попадав у точку", коли створював ілюстрації до текстів.

"Ми не хотіли, щоб ілюстрації прямо відображали те, про що йдеться у поезії, а хотіли, щоб це були рентгенівські знімки текстів. Кіріл створює ілюстрації через власну призму сприйняття", – зазначає Христина Михайлюк.

1

Художник розповідає, що для нього Джим Моррісон виявився значно кращим письменником, аніж виконавцем.

Помітивши ілюстрації Кіріллова до "Американської молитви", його запросив ще один видавець. Засновник "Вавилонської бібліотеки" Роман Малиновський запропонував попрацювати з книжкою "Маґ" Джона Фаулза. Попри великі обсяги тексту митцю вдалося наповнити видання вдалими ілюстраціями.

2

Франківські видавництва "П'яний корабель" та "Вавилонська бібліотека" у підземному переході "Ваґабундо" постійно презентуватимуть свої бібліотеки. Книжки можна буде тут купувати та навіть читати на місці.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: