fbpx

У "Ваґабундо" відкрили виставку металевих скульптур "Vox Ferrum". ФОТО

16:57, 03.05, 2019

В експозиції представлені 13 металевих арт-об’єктів, виконаних у різноманітних техніках, окрім традиційного кування.

Сьогодні у "Підземному Переході Ваґабундо" у рамках "Свята ковалів" відкрили виставку металевої скульптури "Vox Ferrum", пише Sotka.

Організатор "Свята ковалів" Сергій Полуботько зазначає, що сьогодні ковалі стикаються з новими викликами та шукають способи реалізовувати свої вміння у сучасному мистецтві та відійти від традиційного ремесла.

"Після того, як ковалі опанували ремесло, наступним кроком є мистецькі проекти. Ми намагаємось заявити на мистецькому просторі, що є не тільки живопис, графіка і скульптура, а й ковальство може бути окремим напрямком мистецтва", – розповідає Полуботько та додає, що робота з металом набирає все більшої популярності серед скульпторів.

Серед 13 майстрів, які долучилися до виставки, є ковалі, двоє скульпторів та художниця. За словами одного з учасників з Ужгорода Сергія Тяска, ідея такої виставки зародилася під час Різдвяної коляди на Прикарпатті. Разом із колегами-ковалями задумали створити металеві скульптури за допомогою "нетрадиційних" технік.

"Це важливо і для мене, і для друзів – ми наполягаємо, що справа не у техніці, а в ідеї і облюбованості, у смаку металу", – каже Сергій Тяско.

Оглянути скульптури у "Ваґабундо" можна буде до 11 травня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: