fbpx

У Верховині посадовець управління соцзахисту вимагав хабарі у розмірі місячних допомог

Суспільство 17:25, 13.04, 2019

Начальник відділу опрацювання заяв та прийняття рішень управління соціального захисту населення Верховинської райдержадміністрації Роман Чурук двічі вимагав хабар у мешканки села Буковець за оформлення соціальної допомоги. Один раз жінка заплатила, другий – його затримали правоохоронці.

Про це йдеться в ухвалах Івано-Франківського міського суду.

У липні 2018 року до підозрюваного звернулася жителька села Буковець Верховинського району за допомогою в отриманні державної допомоги. Вона зібрала необхідні для отримання допомоги як одинокій матері документи та подала їх у центр надання адміністративних послуг Верховинської РДА.

Начальник відділу опрацювання заяв та прийняття рішень управління соціального захисту населення Верховинської РДА Роман Чурук натякнув на хабар. Як йдеться в ухвалі, жестами вказав їй про необхідність надання йому неправомірної вигоди та сказав прийти у 2019 році.

Після отримання допомоги у січні цього року жінка передала йому 1200 грн – місячний розмір допомоги одинокій матері.

Також жінка звернулася в управління соціального захисту населення Верховинської райдержадміністрації щодо оформлення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. За оформлення цієї допомоги Чурук так само натякнув на хабар.

12 березня цього року жінка передала чиновнику 1600 грн (розмір місячної суми допомоги) у його кабінеті. Після цього посадовця затримали.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив підозрюваного від займаної посади.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: