fbpx

У Верховині відкриють музей "Єдина Україна"

Суспільство 12:57, 11.03, 2015

На Верховинщині заплановано вже найближчим часом відкрити музей "Єдина Україна".

Про це повідомила громадський активіст, волонтер та організатор "Великої Української Ходи" Катерина Валевська, інформує інтернет-портал м. Верховина.

"25 березня 2015 всі 100 прапорів Єдності, на честь Небесної Сотні та Героїв АТО, а також всі подарунки, які дарували українці, починаючи з прапорця з віршем, сувенірів, ікон та рушників будуть передані в Історико-краєзнавчий музей "Гуцульщина", що в місті Верховина, – ділиться пані Катерина. – Міністерство культури України та дирекція музею надали мені в музеї зал для експонатів Всеукраїнської акції. Тут вони назавжди будуть прикрашати музей на честь Героїв, що віддали своє життя за Незалежність України".

Ініціатори планують виїхати з Києва 14-15 березня, залишити всі експонати в Івано-Франківську, проїхатися по території Західної Україні з прапорами, а 22 березня привезти їх до Верховини, щоб встигнути розташувати їх в музеї і приготуватися до 25 березня. Валевська повідомила, що також приїде Івано-Франківська, Микуличинська і Яремчанська самооборона.

Зазначимо, впродовж чотирьох місяців Катерина Валевська спільно зі своїми однодумцями їздила по різних містах нашої держави, де проводила патріотичні заходи. Згідно з умовами акції, місцеві жителі дарували їй синьо-жовтий прапор із своїми побажаннями.

"Велика Українська Хода" побувала в Івано-Франківську та у Верховині.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: