fbpx

У Верховині визначили переможців екологічного фотоконкурсу

Суспільство 15:57, 23.12, 2014

Національний природний парк "Верховинський" у березні 2014 року оголосив проведення учнівського фотоконкурсу серед загальноосвітніх закладів району на тему: "Менше сміття – краще життя". Його основною метою було привернути увагу молоді до проблем забруднення навколишнього середовища та наведення належного порядку в організації збору і переробки побутових відходів.

Днями відбулось засідання журі, до якого увійшли спеціалісти Парку, під час якого підбили підсумки міжшкільного фотоконкурсу і визначили переможців, повідомили КУРСу в прес-службі НПП "Верховинський".

Два перші місця за роботи "Менше сміття  краще життя" і "Вплив сміттєвих звалищ на навколишнє середовище та способи боротьби з ними" розділили між собою учениці 9-го класу Зеленської ЗОШ І-ІІІ ст. Лілія Півнюк та Вікторія Демидюк. У своїх роботах дівчата висвітлили екологічні проблеми села та подали рекомендації щодо їх усунення.

Друге місце зайняла учениця 9-го класу Красноїлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Бельмега. У роботі вона вказала на значну шкоду навколишньому природному середовищу від стихійних сміттєзвалищ та запропонувала методи боротьби з ними.

Третє місце зайняла учениця 10-го класу Черемошнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Руслана Лахман. В роботі подала пропозиції щодо усунення сміттєзвалищ, що знаходяться на прибережних смугах біля доріг, громадських місцях та біля закладів торгівлі, оскільки вони несуть безпосередню загрозу здоров’ю населення.

Решта школярів за участь у фотоконкурсі отримали грамоти та грошові винагороди.

Для покращення екологічної ситуації в регіоні НПП "Верховинський" пропонує учням шкіл брати більш активну участь у подібних конкурсах.

Діти, які вже змалку вчаться любити природу і навіть намагаються практичними заходами довести серйозність своїх намірів щодо охорони довкілля, коли виростуть, стануть свідомими в екологічних питаннях громадянами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: