fbpx

У Ворохті хочуть відновити канатну дорогу

Суспільство 18:41, 10.02, 2017

На днях активісти ГО "Інститут розвитку Яремчанського краю" взяли участь у громадському обговоренні щодо відновлення роботи канатно-крісельної дороги у смт. Ворохта.

На зборах громади, які ініціювала ГО "Відродження Ворохти", були присутні представники Ворохтянської селищної ради, місцеві депутати, керівництво ВФСТ "Колос", громадські активісти, повідомили в Інституті розвитку Яремчанського краю.

Зокрема, під час заходу мовилося, що на сьогодні через відсутність функціонування канатно-крісельної дороги селище не відвідує значна кількість туристів, що у свою чергу негативно впливає на соціально-економічний розвиток населеного пункту та регіону загалом.

Заступник голови правління Всеукраїнського культурно-спортивного товариства "Колос" Михайло Вінтоняк повідомив, що наразі товариство розглядає шляхи вирішення цих проблем. У свою чергу, представники громадськості доволі критично сприйняли такий підхід, адже чують обіцянки від керівника про відновлення підйомника не перший рік, і все без результату, та назвали роботу керівництва товариства недостатньою.

Голова Правління ГО "Інститут розвитку Яремчанського краю" Андрій Дзвінчук звернувся із пропозицією до керівництва спортивного комплексу "Колос" змінити вектор погляду на вирішення цієї проблеми.

"Наша справа – добитись, щоб у Ворохті працювала канатно-крісельна дорога. Тому запросіть інвестора, проведіть конкурс на найкращий варіант, складіть угоду… Це може бути як оренда, так і ваша дольова участь. Зрозумійте, ви несете соціальне зобов’язання перед місцевими мешканцями, адже скільки людей позбавлені можливості заробляти! А скільки додаткових податків втрачає селищний бюджет! Тому, якщо у вашої організації є політична воля запустити цей підйомник, то зробіть це!" – зауважив Андрій Дзвінчук.

Читайте також: Канатку у Ворохті розікрали і знищили – громада готова відроджувати. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: