fbpx

У Вовчинці відкрили сучасний дитсадок

Суспільство 14:35, 08.06, 2017

Наприкінці навчального року у селі Вовчинець урочисто відкрили дитячий садочок "Ластів'ятко". Він розрахований на 160 місць, але реальна його потужність більша. Отож заклад зможе відвідувати понад 200 дітей. Заплановано 8 груп: 2 – ясельні і 6 – дошкільних.

Загалом, приміщення спроектоване за усталеними стандартами, однак є в садочку й деякі сучасні рішення. Наприклад, басейн та ліфт для доставки їжі з кухні. Серед традиційних каруселей, альтанок і спортивних майданчиків на території розмістили грядку, де діти самі зможуть вирощувати зелень та овочі для своїх обідів, інформує прес-служба МВК.

Як розповів сільський голова Михайло Назар, насамперед місця займуть діти з Вовчинця, які є в реєстрі сільради, а таких чимало. Зараз близько 70 цих дітей відвідує садочки в місті, і це викликає багато незручностей як для дошкільнят, так і для їхніх батьків. За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, розвивати дошкільну мережу потрібно не тільки в самому місті. Не повинні залишатися осторонь і приміські села.

"В усіх приміських селах триває будівництво дитячих садочків на умовах співфінансування сільських та міської рад. Вже відкрили дошкільні заклади в Хриплині, Крихівцях, Вовчинці, чекаємо на відкриття в Угорниках. Паралельно зводимо садки в Микитинцях та ще один в Крихівцях. Розбудова житла в Івано-Франківську та приміських селах йде високими темпами, але розвиватись повинна й супровідна інфраструктура. Тому тішить, що громади сприяють такому будівництву. Крок за кроком ми наближаємось до цілі: повноцінно забезпечити місто і приміські села садками", – зазначив Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: