fbpx

У Вигоді готуються до відкриття Центру спадщини Вигодської вузькоколійки

Суспільство 16:15, 26.02, 2016

На Долинщині відбулась нарада з підготовки до відкриття Центру спадщини Вигодської вузькоколійки, яку ініційовано та проведено у Вигодській селищній раді.

На нараді презентували проект "Карпатські історичні вузькоколійні залізничні дороги". Він є частиною програми транскордонного співробітництва "Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна". Проект допоможе зберегти історичну та природну спадщину навколо вузькоколійних залізничних доріг, повідомляє прес-служба Долинської РДА.

Вузькоколійку у Карпатах сотню років тому почав будувати для лісорубів австрійський лісопромисловець Леопольд Поппер фон Подгарі. Її ще донедавна використовував Вигодський лісокомбінат за основним призначенням. Тепер же стару вузькоколійку та залишки давніх лісових промислів хочуть перетворити на туристичну атракцію, яка дасть змогу оживити економіку гірського району.

Участь у презентаційній нараді взяли депутати обласної ради, голова районної ради Іван Данилів та керівники місцевих підприємств. Голова Вигодської селищної ради Ярослав Наум звернувся до присутніх з проханням посприяти із завершенням робіт, зокрема, з благоустроєм Центру спадщини. 

На сьогодні у рамках проекту завершено реконструкцію колишньої резиденції барона фон Поппера у селищі Вигода. Тут і розміститься "Центр спадщини вузькоколійок". У будинку замінили дах, вікна, відремонтували фасад. Вже готові експозиції Центру, придбано обладнання, відкрито кінотеатр.

Крім того, на базі Центру планують відкрити Екошколу для дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: