fbpx

У Яремчі мешканці багатоповерхівки перекрили дорогу на Буковель. ФОТО

Суспільство 10:57, 02.03, 2018

Сьогодні о 8.00 у Яремчі мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Свободи, 214 перекрили дорогу і вимагають дозволити приватизацію прибудинкової території.

Вчора, 1 березня, сесія Яремчанської міської ради надала "ОСББ-75" дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 0.53 га. Однак мешканці цього будинку намагалися приватизувати 0,7777 га.

"Наші вимоги – накласти вето на вчорашнє рішення сесії міської ради. У нас забирають 24 сотки прибудинкової території. Вони (депутати міськради, – КУРС) півроку не давали нам її приватизувати і вчора прийняли рішення виставити цю землю на аукціон і продати, бо місту не стає грошей. А в нас під самі вікна забирають прибудинкову територію",  розповіла ініціатор пікету Олена Марчук.

Перший заступник міського голови м. Яремче Тарас Клим’юк заспокоює, що інформація про продаж землі не відповідає дійсності.

"Рішення прийняли більшість депутатів. Я так розумію, що люди не задоволені, але є орган місцевого самоврядування, який ухвалив відповідне рішення. Я був на сесії, і рішення про продаж землі ніхто не приймав, і це питання ніхто не піднімав",  запевняє Клим'юк.

Наразі міська влада шукає компроміс із пікетувальниками. Заторів, кажуть очевидці, немає, адже учасники акції протесту пропускають автомобілі через 5-10 хвилин.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: