fbpx

У Яремчі слідчий взяв 3000 гривень хабара, щоб "замнути" бійку

Суспільство 19:07, 06.02, 2019

Надвірнянський районний суд виніс вирок слідчому Яремчанського відділення поліції, який взяв хабар за те, щоб не притягувати до відповідальності винуватця бійки.

У серпні минулого року чоловік зателефонував у поліцію і повідомив, що його поблизу залізничного вокзалу побив знайомий. Лейтенант поліції, зараз вже обвинувачений, у складі слідчо-оперативної групи виїхав на місце події.

Однак коли поліцейські відбирали пояснення, потерпілий відмовився від проходження судово-медичної експертизи та від оформлення заяви про вчинення стосовно нього кримінального правопорушення.

Наступного дня слідчий зателефонував до винуватця бійки та призначив йому зустріч на території залізничного вокзалу. Під час зустрічі поліцейський дав винуватцю бійки свій блокнот та сказав покласти туди 3000 гривень за непритягнення його до відповідальності за вчинення конфлікту.

Чоловік виконав усі вказівки, а слідчого невдовзі затримали та вилучили отриманий хабар. Доки тривало слідство, поліцейський пішов з роботи.

У суді свою вину визнав та обіцяв стати на шлях виправлення.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) та призначив йому покарання – штраф у розмірі 18 700 гривень. Ще 3146 грн він має заплатити процесуальних витрат за проведення експертиз.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: