fbpx

У Замагорі на Верховинщині бійців лікували гуцульською музикою

Суспільство 11:32, 30.01, 2015

Родина гуцульських музикантів – Микола та Олена Стринадюки – приймали в себе поранених бійців, які проходять курс реабілітації за проектом "Творча Криївка" у Верховинському районі на Івано-Франківщині.

"Такого дня у наших хлопців ще ніколи не було. Навіть Vitalina Maslova, досвічена в проведенні та організації програми для гостей "Творчої Криївки", ще не переживала того, що пережила під час поїздки на Замагору", – написали організатори проекту на своїй сторінці у Фейсбук.

Днями на Прикарпатті розпочався сьомий заїзд творчої реабілітації бійців української армії за проектом "Творча Криївка". На реабілітацію у верховинське село Красник прибули семеро бійців різних військових підрозділів. Всі вони, за словами керівника проекту "Творча Криївка" Віталіни Маслової, побували в дуже непростих травмуючих умовах війни, отримали поранення і потребують відновлення після госпіталів.

Вчора учасників "криївки" приймали в себе Стринадюки з верховинської Замагори.

"Всім туристам, які приїздять до Верховини, говорять про те, що Замагора – село музикантів. Ми переконалися в цьому на власному досвіді, коли приїхали в гості до родини Стринадюків. Всі ДЕВ'ЯТЬ дітей господарів Миколи та Олени (три сини та шість доньок) мають початкову музичну освіту, а декотрі – вищу музичну. Нас вразило те, як господар та хлопці міняють інстументи – кожен вміє грати на всьому, а Василь – старший син – взагалі скрипаль-вітруоз. Разом з сусідами (два брати, один грає на цимбалах, інший – на барабані). Ми навіть зробимо невеличкий аматорський фільм зі знятого під час перебування в гостях у Стринадюків", – поділилися враженнями гості.

"Нас зустріли музикою, пригощали, ми навіть співали всі разом. Ані слова, ані фотографії не здатні передати наші враження та вдячність цій родині. З хати без музики нас також не випустили  ми танцювали народні танці  гуцулку та голубку. Про це фото поки немає, бо фотограф танцював",  розповіли гості Стинадюків.

"Все організував за нашим проханням Іван Стринадюк, за що "Творча Криївка" йому дуже вдячна! Якщо Вам треба тамада на весілля – Іван Вам точно підійде!!!! Він неймовірно енергійна людина та хороший організатор. Дякуємо Дмитрові, жителю Замагори, за доставку додому. А вдома ми розгорнули пакунка, якого передала нам господиня – пані Олена. Чого там тільки не було: і мариновані гриби, і калина, і трави на чай, і навіть банка гуслянки (яка дуже сподобалася хлопцям))))) Вражень вистачить надовго. Наша вдячність не може бути висловлена словами… Така гостина справді лікує душу!!!" – подякували бійці і волонтери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: