fbpx

Україна може заборонити польоти до Єгипту

Політика 21:57, 07.11, 2015

За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян Мінінфраструктури має терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів до Єгипту.

Відповідне доручення 7 листопада Міністерству інфраструктури дав голова уряду Арсеній Яценюк, повідомляє iPress.ua з посиланням на урядовий портал

Зокрема, Мінінфраструктури разом із спецслужбами має "невідкладно з'ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів до аеропортів Єгипту у зв'язку з нещодавніми подіями в цьому регіоні".

Як відомо, у Британії заявили, що катастрофа російського лайнера могла бути викликана вибуховим пристроєм на борту, та тимчасово призупинили вильоти всіх літаків з міста Шарм-ель-Шейх.

Услід за Британією польоти над Сінаєм заборонила й Ірландія.

Як повідомлялося, авіайнер Airbus-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який 31 жовтня летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився поблизу міста Ель-Аріш на Синаї через 23 хвилини після зльоту.

На борту перебували 217 пасажирів і сім членів екіпажу – всі вони загинули. Серед пасажирів було четверо громадян України.

Єгипетське крило "Ісламської держави" переконує, що падіння російського літака Airbus А321  їхніх рук справа.

Міністр транспорту РФ Максим Соколов спростував інформацію, що підтверджує збиття лайнера ракетою. В свою чергу, виконавчий директор Міждержавного авіаційного комітету Віктор Сороченко заявляв, що російський літак, який розбився у Єгипті, розвалився у повітрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: