fbpx

Україна посіла 10-е місце в світі за піратськими завантаженнями

19:32, 28.06, 2014

Голландська компанія Considerati опублікувала звіт за кількістю піратських завантажень в різних країнах.

Антирейтинг очолила Росія, на другому місці США, а замикає трійку «лідерів» Італія. Україна опинилася на 10-му місці в топ-20 країн із завантажень неліцензійного контенту. До п’ятірки найактивніших країн, що підтримують піратство, також увійшли Бразилія та Іспанія.

Дані отримані в результаті моніторингу сервісом MаrkMonitor активності користувачів мереж eDonkey і BitTorrent з грудня 2013 до червня 2014 року. Експерти реєстрували завантаження 16-ти відомих широкому колу англомовних фільмів, серед яких «Голодні ігри», «Холодне серце» та інші. При цьому фіксувалося географічне розташування користувачів, які завантажували відеоконтент, повідомляє  Finance.ua

1

Всього в 20-ти країнах було зареєстровано 150 млн 186,156 тис. таких завантажень, з яких на Україну припадає трохи більше 4 млн. У Росії ця цифра майже сягнула 22 млн, незважаючи на те, що фільми були англомовні. В Італії їх завантажили 10,5 млн. разів.

Також цікава статистика, яка демонструє кількість завантажених піратських файлів відповідно до населення країни.
Наприклад, в США інтернет-користувачі завантажили 12,5 млн піратських файлів, однак, враховуючи, що населення держави 310 млн, показник піратства сягає 4%. У Росії ця цифра 15%, в Австралії – 16%. За даними статистичного звіту, країнами-«піратами» стали ОАЕ, Ізраїль, Естонія, Греція, Італія, Австралія та інші.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: