fbpx

Україна просить у ЄС додаткові два мільярди євро кредиту

Економіка 19:36, 21.10, 2014

Україна звернулася до Європейського Союзу з проханням надати додаткові два мільярди євро кредиту. Єврокомісія розглядатиме цей запит разом із Міжнародним валютним фондом.

"Єврокомісія залишається дуже прихильною в підтримці України, відповідно до раніше взятих зобов'язань", – заявив її представник Саймон О'Коннор.

Речник єврокомісара з питань економіки Юркі Катайнена також зазначив, що Єврокомісія виступає за те, щоб і надалі підтримувати Україну. Водночас він не повідомив, чи планується, що ці кошти мають піти на оплату рахунків України за російський газ, передає DW із посиланням на Reuters.

Міністр енергетики України Юрій Продан у вівторок, 21 жовтня, прибув до Брюсселя на переговори зі своїм російським колегою Олександром Новаком і єврокомісаром з питань енергетики Ґюнтером Еттинґером, аби спробувати знайти рішення у газовій суперечці Москви та Києва. Метою перемовин є відновлення поставок газу з Росії до України щонайменше впродовж зими. Росія наполягає на тому, що Україна повинна виплатити їй газові борги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: