fbpx

"Україна втратила друга": помер сенатор Джон Маккейн

Політика 08:36, 26.08, 2018

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер. Йому був 81 рік. Напередодні він вирішив припинити лікування пухлини мозку, яку в нього діагностували 2017 року.

Про смерть політика з посиланням на його офіс повідомляє ВВС. Зазначається, що він помер в оточенні рідних. 

У 1982 році Маккейн був обраний до Палати представників США. Чотири роки по тому він зайняв своє місце в Сенаті. У верхній палаті Конгресу Маккейн зарекомендував себе як провідний голос у питаннях національної безпеки і зовнішньої політики, будучи головою в Комітеті з питань збройних сил.

Маккейн був жорстким критиком Росії і прихильником агресивної ролі США проти екстремістського угруповання ІДІЛ.

В останні кілька років свого життя сенатор різко критикував президента США Дональда Трампа за його позицію щодо президента РФ Владіміра Путіна.

У липні 2017 року у сенатора від штату Арізона, "республіканця" Джона Маккейна після видалення тромбу над лівим оком діагностували агресивну форму раку головного мозку. Нещодавно Маккейн заявив про рішення припинити лікування ракової пухлини.

Так, після новини про те, що сталося, в соцмережах було опубліковано безліч постів зі словами підтримки рідним та близьким сенатора.

"Україна втратила справжнього друга!" "Дуже шкода. Помер Джон Маккейн, який сказав: "Страх – це можливість для сміливості, а не доказ боягузтва". Дуже смілива була людина", "Спасибі, друже! Відпочивайте з миром", "Критика Путіна як смертельний діагноз",  відзначили користувачі.

Український волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці у Facebook також висловив співчуття з приводу смерті Маккейна.

"Прощай, великий друже моєї країни! Спасибі тобі за все, що ти зробив для України!"  сказано в пості волонтера.

"З якими мужністю і доблестю жив, з такими і пішов. Прощай, Джоне!"  написав російський адвокат Марк Фейгін у Twitter.

Водночас прихильники політики Кремля відкрито називають померлого ворогом.

"Помер сенатор Джон Маккейн. Послідовний і принциповий ворог. Про таких мертвих ніяк",  написав на своїй сторінці у Twitter скандально відомий російський пропагандист, радіоведучий Армен Гаспарян.

Прикарпатці теж вшановують пам`ять політика.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: