fbpx

Україні потрібні нові "посадки". І багато, – політолог Сергій Таран

Політика 10:21, 07.09, 2015

Політолог Сергій Таран запропонував "кровожерливий" рецепт, як уникнути повторення ситуацій із гранатами біля парламенту.

Про це Сергій Таран написав на своїй сторінці у Фейсбук.

На його думку, чесного слідства мало для того, щоби більше не кидали гранати біля парламенту. Для цього слід гучно садити за ґрати так багато "корупціонерів та інших негідників", скільки потрібно "як доказ боротьби з корупцією", відповідно до "корупційного" місця України у списку решти країн світу.

"Україні потрібні нові "посадки". В країні є гострий запит на справедливість, який, розбиваючись об стару судову систему, породжує популярних Робін-Гудів/Швондєрів (виберіть на свій смак), які готові встановлювати справедливість на власний розсуд. Але тут і негайно, – пише Таран.  Держава повинна їх випередити. І саму тому Україні потрібні "посадки". Корупціонери та інші негідники мають сидіти. І ЇХ МАЄ БУТИ БАГАТО. Від Генпрокуратури і міліції реформи залежать не менше, ніж від мінекономіки. Так, чимало справ порушено і ніби передано до суду. Але цього мало. Кількість цих справ має хоча би трохи відповідати тому місцю у рейтингу корупції, який посідає Україна. У результаті гучні "посадки": 1) демонструватимуть людям, що справедливість в суспільстві є; 2) будуть радо вітатися на Заході як доказ боротьби з корупцією; 3) заспокоять деяких олігархів, які хочуть "качнути" систему і переграти все, як було до Майдану…"

Політолог передбачає звинувачення у "кровожерливості" і відмежовується від нього.

"Щоби не бути звинуваченим у кровожерливості, скажу, що усякі реформи завжди супроводжуються "посадками". Стара система завжди пручається, живе за старими правилами і прагне реваншу. І вибір тут простий. Або зараз сядуть негідники, або, згодом, негідники повернуться і сядуть інші  ті, хто не встиг посадити негідників",  аргументує Сергій Таран. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: