fbpx

Українка стала абітурієнткою одразу 17-ох іноземних університетів

Суспільство 08:39, 28.06, 2014

Українці все активніше вступають в європейські ВНЗ, і ситуація в країні впливає на ріст тенденції. До того ж є вже й свої рекордсмени.

Киянка Галина Палійчук стала абітурієнткою одразу 17-ох іноземних університетів. Секрет її успіху в тому, що вона не боялася їх "штурмувати", а також в листах розповідала не тільки про те, яка розумна, а ще й про те, що має активну життєву позицію. Саме це, на її думку, й покорило європейських викладачів, пишуть "Вести".
Всі вузи, в які Галина намагалася вступити, входять в рейтинг ТОП-200 кращих ВНЗ світу. 

І вже цієї осені вона поїде вчитися в Швецію.

"Минулої осені я ходила на освітні виставки, де мене лякали, що в іноземний університет вступити майже нереально. І тому я вирішила спробувати свої сили в якомога більшій кількості закладів – відправила документи в одинадцять англійських ВНЗ (University of York, University of Liverpool, University of East London та ін.), три нілерладські й по одному в Угорщині, Франції і Швеції. Спочатку не сподівалася вступити, але потім почали приходити листи, що мене приймають. У трьох з них мені надавали стипендію, а в деяких – знижку на навчання.  Вибрала шведський Lund University», – розповіла дівчина.

За словами Галини, вимоги в усіх університетах були схожі  переклад диплому, два рекомендаційні листи, мотиваційний лист (чому вибрала саме їхній ВНЗ і їхню програму) і міжнародний сертифікат про знання англійської мови.

"До екзамену з англійської можна підготуватися і вдома. Та, як на мене, краще готуватися за міжнародними системами тестування. Я вибрала IELTS. Ще в Європі є дуже важливою ваша активна громадянська позиція і участь у соціальних проектах. Наприклад, я – автор кримінального кодексу для дітей в картинках, а також веду дискусійний клуб для молоді", – каже дівчина.

 Мрія Галини – працювати представником України в ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: