fbpx

Українська діаспора з Чикаго зібрала 100$ тисяч для сімей загиблих майданівців

Політика 14:20, 11.07, 2014

Українська діаспора в США всіляко підтримувала Євромайдан в Києві та допомагала Україні місцевими акціями протесту і фінансово.

Про це КУРСу розповіли на брифінгу, в якому взяли участь представниця благодійного фонду "Небесна сотня" з Чикаго, журналіст Галина Угрина, журналіст з Чикаго Світлана Іванишин та сотник Майдану, сільський голова Міжгір’я Богородчанського району Івано-Франківщини Петро Зіняк.

Фонд "Небесна сотня" загалом зібрав понад 100 тисяч доларів США та передав їх 70 сім’ям, які понесли втрати під час Євромайдану. Крім цього, фонд "Медична допомога для Майдану" займався лікуванням поранених євромайданівців.

"Ми там, рвучи своє серце, шукали шляхи-виходи, як допомогти українцям. Народ діаспори весь з Україною. Наш вклад і підтримка не припиняються і зараз. Ми і надалі будемо надавати усіляку допомогу", – говорить Галина Угрина.

Світлана Іванишин каже, що великою проблемою було зацікавити американські ЗМІ темою українського Євромайдану та донести правдиву інформацію. «Ми натикалися на небажання журналістів висвітлювати наші заходи і пояснення ситуації в Україні. Але зацікавлення прийшло, як тільки сталися перші смерті на Майдані», – говорить журналіст.

Українська діаспора в Чикаго постійно організовувала мітинги та автопробіги в підтримку України. Також, за словами активістів, українці у США бойкотували російську продукцію, що вже дало результати – частина товарів, що втратили попит, зникла з прилавків місцевих магазинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: