fbpx

Українські політики попрощалися з Плющем і розповіли, якою він був людиною

Суспільство 15:19, 27.06, 2014

Сьогодні у столичному клубі Кабінету Міністрів відбулося прощання із Іваном Плющем, двічі Головою Верховної Ради України.

На церемонію прийшли колишні спікери парламенту Олександр Мороз, Володимир Рибак та Олександр Турчинов, екс-президенти Леонід Кравчук та Віктор Ющенко, мільярдер Ренат Ахметов та мер Києва Віталій Кличко, пише Gazeta.ua.

"Іван Плющ — це людина, яка формувала фундамент незалежної України. З перших днів він був у самому центрі історичних подій, які закладали основи нашої країни. Його поважали не лише депутати і політики, а й мільйони громадян. Іван Степанович був відкритим і доступним для кожного, володів народним гумором, – сказав Олександр Турчинов. – Це дуже велика втрата для усією України", – додав він.

Леонід Кравчук прийшов на прощання разом із Віктором Ющенком. Обоє тримали в руках букети червоних троянд.

"Коли сталася Чорнобильська катастрофа, Іван Степанович був головою обласної ради і зразу ж поїхав у Чорнобиль. Переконаний, що його перебування там наклало відбиток на його здоров'я, – сказав Леонід Кравчук. – Переконаний, що про Івана Степановича будуть ще написані документальні твори. Бо без нього історія незалежної України буде неповною",  додав він. 

Ренат Ахметов приїхав з кількома охоронцями. Після того, як поклав квіти біля труни із покійним, вийшов до журналістів. Люди із натовпу питали Ахметов, коли закінчиться війна і для чого він фінансує сепаратистів. Ахметов на їхні репліки не реагував.

"Я хочу, щоб Донбас був щасливим. Щасливим бачу його лише у складі України. Донбас без України буде нещасним, а Україна без Донбасу буде слабкою. Тому нам потрібно взятися за руки, щоб не пропасти поодинці", – сказав він.

Нагадаємо, що Іван Плющ помер у ніч проти 26 червня. Два роки тому у нього діагностували рак.

Фото: Сергія Старостенка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: