fbpx

Українські волонтери створили безпілотник, який не здатні зафіксувати прогресивні системи стеження

Суспільство 13:02, 13.08, 2017

Універсальна машина "Маргарита" працює як коригувальник вогню і як дальній розвідник.

Волонтери із Черкас та Києва створили унікальний безпілотник "Маргарита", адаптований до потреб українських військових, повідомляє 5 канал.

Зазначається, що коштує винахід понад 170 тисяч гривень. Безпілотник фіксує позиції ворога спритно та безшумно. Його не здатні зафіксувати навіть прогресивні системи стеження, стверджують розробники.

"Це універсальна машина, вона працює як коригувальник вогню, як дальній розвідник. Це птах, що летить далі і довше, ніж ті, які стоять на озброєнні", – розповів розробник безпілотної системи з позивним "Майстер".

Військовослужбовець із позивним "Кречет" працює над дисертацією із систем радіоуправління. Новітні розробки він застосував у повітряному розвіднику.

"Основна ідея – зберегти життя людям. І основна постановка цих систем – це збереження життя людей", – розповідає "Кречет".

Останні налаштування завершено. "Майстер" відправляє свою "Маргариту" у перший політ: "Все цікаве і дороге всередині цієї коробки, це схема датчиків, це система, яка при повному гасінні GPS російських глонасів не тільки повернулася, але ще й виконала бойовий маршрут".

 

"Маргарита" поки проходить тестування, а волонтери вже анонсують збір коштів на наступний проект – "Тарас". Назвали його на честь молодого науковця – розробника безпілотників, який передчасно загинув. Система "Тарас" складатиметься з двох літаків-розвідників, які працюватимуть у тандемі. Нові безпілотники назвуть "Грім" та "Блискавка". Нині волонтери збирають на них гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: