fbpx

Українських військових в зоні АТО озброять сучасними танками

Суспільство 09:27, 10.09, 2017

Ухвалено рішення щодо підписання договорів на виробництво і поставку танків "Оплот" до зони АТО.

Про це повідомив глава Міноборони Степан Полторак, пише gazeta.ua.

"Після завершення усіх процедур підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, отримають заказ на поставку техніки більше, ніж за 26 років до цього", – заявив Полторак.

Танк "Оплот" – "сучасна бойова машина, яка зараз експортується до багатьох країн світу, але відсутня на озброєнні Збройних Сил України".

Також глава МОУ зазначив, що станом на вересень 2017 року танками укомплектовані практично 100% танкових підрозділів Збройних сил України.

"За рахунок належного фінансування з державного бюджету та вчасного виконання державного оборонного замовлення танками укомплектовані практично сто відсотків танкових підрозділів. За рахунок поставки тренажерів для підготовки екіпажів у навчальні заклади Львова і Харкова, триває якісне навчання фахівців", – заявив міністр оборони.

Довідково:

"Оплот"  український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені О. О. Морозова.

Має комбіновану систему захисту, що складається з пасивної броні, вбудованого динамічного захисту і низки інших пристроїв захисту танка, оптимізованих проти сучасних засобів ураження танків, що значно знижують уразливість танка від усіх видів протитанкових засобів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: