fbpx

"Український диверсант" Сердюк спростував звинувачення російських спецслужб

Суспільство 15:36, 14.08, 2016

Володимир Сердюк, якого російські спецслужби назвали організатором так званої "диверсії" в окупованому Криму, спростував інформацію про роботу на Головне управління розвідки Міноборони України.

Про це він заявив у коментарі Громадському.

За його словами, єдина правда з озвученої спецслужбами РФ інформації – це правильно написане прізвище та ім'я і те, що він дійсно служив в 37-му батальйоні.

"Я служив в 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов'язками було говорити з людьми, боротися з "аватарами" [бійцями, які зловживають спиртним], оформляти СЗЧ [самовільне залишення частини]. Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я відношення не маю. Не мав і не маю", – розповів Сердюк, додавши, що був демобілізований 30 вересня 2015 року і зараз у Києві займається власним бізнесом.

Він також розповів, що знайомий з українцем Євгеном Пановим, якого затримали в Криму і звинувачують у нібито організації "диверсії" на окупованому півострові, і спілкувався з ним зі службових питань під час служби.

"Ми з ним [Євгеном Пановим] служили в один час, але призвали його раніше. Відповідно, він і звільнився раніше. Він же назвав [під час допиту ФСБ Росії] ще двох бійців з нашого батальйону. Це Олексій Сандул та Олег Дмитренко… З Євгеном ми спілкувалися час від часу, телефони є. Бачилися на масових заходах нашого батальйону. Я знав, що він в Енергодарі. Влаштувався на роботу. Я порадів за нього", – розповів Сердюк.

Раніше повідомлялося, що 10 серпня ФСБ Росії звинуватило українських військових у спробі скоїти теракти в окупованому Криму. При затриманні "диверсійної групи" нібито загинули двоє російських військових. У ФСБ стверджують, що серед захоплених ними українців є "один з можливих організаторів терактів" Панов Євген Олександрович.

Російські ЗМІ з посиланням на ФСБ опублікували відео допиту затриманого українця Панова, на якому він дав ряд "свідчень".

Українська розвідка заявила, що Панов давав свідчення під тиском російських спецслужб.

12 серпня російські ЗМІ з посиланням на дані джерел у спецслужбах РФ повідомили, що організатором так званої "диверсії" в окупованому Криму був начальник розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади ГУР Міноборони України Володимир Сердюк.

Згідно з повідомленням, крім Сердюка, в диверсійну групу входили командир взводу розвідки 37-го батальйону лейтенант Олексій Сандул, офіцер ГУР з позивним "Лис" Олег Дмитренко, розвідник Олександр Кирилов, а також Олег Москвітін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: