fbpx

Український фільм "Поводир" не потрапив до шорт-лісту "Оскара"

Стиль життя 14:36, 21.12, 2014

Українська кінострічка Олеся Саніна "Поводир" не потрапила до шорт-листу номінантів на премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

Як йдеться на сайті кінопремії, до списку номінантів потрапило 9 стрічок, серед яких фільми із Аргентини, Грузії, Естонії, Мавританії, Нідерландів, Польщі, Швеції, Венесуели та Росії, передає УП.Життя.

Номінантів у цій категорії оголосять 15 січня 2015-го року. Сама ж церемонія вручення золотих статуеток відбудеться 22-го лютого у театрі "Dolby Theatre" у Голлівуді. Подія транслюватиметься в прямому ефірі у більше ніж 225 країнах в усьому світі.

"В Україні є помилковий стереотип – вважати "Оскар" таким собі конкурсом талантів… Насправді, це конкурс кіноіндустрій. І здивувати в Сполучених Штатах когось в кіно надзвичайно складно. Плюс вони абсолютно переконані – і мають для цього певні підстави – в тому, що кіно вміють знімати тільки в США. Вони весь світ тримають за горло і придумують собі, як кінематограф буде розвиватись, чим займатись… Так, з поганою картиною там геть нема що робити. Але загалом – це зовсім інший світ. В принципі, сама Кіноакадемія – це така велика рекламна агенція, яка займається продажем рекламного часу, коли три мільярди населення планети дивиться фінальне вручення цих позолочених статуеток і переймається, який же фільм переміг… Це мільйони, мільярди доларів обертів всієї цієї машинерії, в якій особливе місце займає конкурс іншомовних фільмів. У цій номінації критерії взагалі дуже специфічні – фактори моди, впливу, політичні мотиви",  зауважив в інтерв'ю для КУРСу Олесь Санін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: