fbpx

Українці підтримали європейський вибір держави

Суспільство 12:00, 28.06, 2014

Українці віддають безперечну перевагу європейському вибору держави. Такі підсумки соцопитування, яке проводив у травні-червні цього року Центр ім. Розумкова.

Більше того, у червні зафіксоване рекордне зростання симпатиків євроінтеграції – до 52,7 відсотка. Одночасно українці різко "охололи" до Митного союзу – до 16,6 відсотка. У 2002 році думки українців щодо ЄС та Митного союзу ділилися порівну – третина була за співпрацю з Європою і стільки ж – за співробітництво з Росією. Найприхильніші до євроінтеграції мешканці Західної та Центральної України – майже 100 відсотків. 
На півдні її схвалюють 65,8% українців, на Сході – 62,5%. 72,7 відсотки українців не бачать жодних загроз державі від ЄС, і практично стільки ж  вважають, що таку загрозу несе Росія, передає ТСН.

Нагадаємо, вчора президент України Петро Порошенко підписав угоду про асоціацію з Євросоюзом. За 7 драматичних місяців коло лобістів України розширилося до масштабів усього Євросоюзу. На підписання угоди про асоціацію з ЄС приїхали усі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: