fbpx

Українці по всьому світу приєднуються до всеросійського Маршу миру

Суспільство 11:53, 17.09, 2014

21 вересня у Москві пройде "Марш миру", головним гаслом якого стане – досить брехати і воювати. Ініціює захід російська опозиція.

Акції підтримки цього Маршу заплановані у Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Сан-Франциско, Вашингтоні, Кельні, Берліні, Ванкувері, Тбілісі, Києві, Франкфурті-на-Майні, Львові, Римі, Відні, Празі,  Афінах, Сієтлі, Тель-Авіві, Хайфі, Хельсінках, Анталії, Стамбулі, Парижі, Лондоні, Гамбурзі. До них приєднаються українці.

"Зараз на сході України крихке перемир’я. Крихке воно тому, що, за великим рахунком, не влаштовує ні Путіна, ні Порошенка. Путін замість Новоросії від Луганська і Донецька до Одеси отримає жалюгідну частину Донецької і Луганської областей. А Порошенко не може змиритися з фактичним розчленуванням сходу України. Так що наша масова участь у Марші – це примус до миру", – сказав опозиціонер Борис Нємцов, інформує Уніан.

Він наголосив, що на війні на сході України загинуло 3 тисячі росіян і українців, у тому числі російські солдати з 76-ї, 98-ї дивізій ПДВ, 31-ї бригади ПДВ, 17-ї, 18-ї, 19-ї і 9-ї мотострілкових бригад.

"І хоч би скільки офіційна влада брехала, що наших солдатів там не було, могили і похоронки від матерів і дружин не приховаєш", – наголосив Нємцов.

"Цей Марш – проти ненависті і фашизації Росії, за мир не тільки з Україною, а й усередині Росії. Перекошене ненавистю і брехнею обличчя самі знаєте кого дорого обходиться російському народу. Коли навколо вороги, до народу немає діла. На тлі війни, під шумок скорочують витрати на охорону здоров'я і виганяють з роботи лікарів. І так по всій країні", – заявив Нємцов.

В рамках акції в Москві серед учасників буде сформовано окрему колону – Європейський вибір Росії, гаслом якої буде "Росія – Європа, а не Азіопа!" Про це повідомив Валерій Кубарєв на своїй сторінці у Facebook.

"Ми вважаємо, що війна на півдні і сході України  це фактично війна Кремля проти Єдиної Європи і європейської цивілізації. Ми вважаємо, що Росія  це Європа і росіяни  це європейський народ. Ми вимагаємо зупинити війну в Україні  на сході Європи. Ми обираємо європейський шлях розвитку Росії і виступаємо проти Євразійської інтеграції Путіна з перетворенням РФ в нову монгольську Орду. Ми виступаємо проти самоізоляції Росії, розпалювання шовінізму і міжнаціональної ненависті. Ми вимагаємо зміни кремлівської влади, яка втратила адекватне сприйняття дійсності",  написав Кубарєв.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: