fbpx

Укриття на Прикарпатті у випадку небезпеки сховають мільйон людей

Суспільство 00:50, 26.09, 2015

Наразі на Івано-Франківщині інвентаризували і повністю чи частково оновили 58% укриттів та сховищ.

Питання цивільного захисту, а саме хід технічної інвентаризації захисних споруд області та їх готовність ук­ри­­­­­вати населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій або в особливий період обговорили сьогодні на колегії Івано-Франківської ОДА.

Начальник Управління з питань НС ОДА Володимир Стебницький, зокрема, зазначив, що на сьогодні в області проінвентаризовано 480 захисних споруд, що складає 58%.

Укриття і сховища перебувають у різних формах власності – за всеукраїнськими показниками, це середній результат. Найпроблемніша ситуація з тими захисними спорудами, які перебувають у приватній формі власності, методів впливу на приватників фактично не існує. Також окремої уваги по­тре­бу­ють неп­ри­датні до ек­сплу­а­та­ції за­хисні спо­ру­ди, що підляга­ють списа­нню і про­­­­це­дура списання яких є три­ва­лою та потребує фі­на­н­­сових витрат.

Повністю завершена інвентаризація у Рогатинському районі, найкращі показники мають також Долинський, Калуський, Надвірнянський райони, найгірші – Богородчанський, Косівськоий, Рожнятівський.

У Богородчанському районі з 19 існуючих споруд проінвентаризовано тільки дві, тож голова ОДА Олег Гончарук дав доручення до кінця жовтня цього року провести інвентаризацію всіх захисних споруд у цьому та в інших районах області.

Загалом, на Прикарпатті в діючих укриттях можуть знайти притулок на випадок надзвичайних ситуацій, стверджує Володимир Стебницький, понад 1,2 млн людей. 

 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: