fbpx

Urban Space 100 цього місяця підтримав 11 проектів

Стиль життя 17:15, 29.10, 2017

Вчора на чергових загальних зборах співзасновників громадського ресторану Urban Space 100 було підтримано 11 проектів на загальну суму 299 718 грн.

  1. Медична реформа. Впровадження

В серпні 2017 року був підписаний договір про впровадження електронної черги і електронної картки в системах первинної ланки охорони здоров’я. Програмна частина надається безкоштовно для міста фірмою Medics (обслуговування на 3 роки оплачено донорським грантом). Перепоною впровадження стало те, що поліклініки і педіатричні відділення не підключені до інтернету і не мають в наявності комп’ютерів. Цей проект покликаний усунути цю проблему і дозволити запровадити електрону картку і електрону чергу.

 

  1. "Дрібнота"

Дрібнота – це об’єднання небайдужих батьків та зацікавлених прогресивних педагогів. Метою проекту «Дрібнота» є створення осередку якісного дозвілля та всебічного розвитку для дітей міста. В рамках ґранту буде створено сайт "Дрібноти".

 

  1. Майданчик для дитячого відділення обласного фтизіопульмонологічного центру

Організатори поставили за мету перетворити простір біля обласного фтизіопульмонологічного центру на цікаве, корисне і яскраве дозвілля для дітей, які проходять там лікування. В рамках проекту буде встановлено багатофункціональну лазанку "автобус" для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, спортивний турнік для дітей середнього та старшого віку та бетонний шаховий стіл.

 

  1. Stud Space

Студентський простір "Stud Space" допоможе раціонально організувати дозвілля студентської молоді міста, залучити молодь до громадської діяльності, створити простір для розвитку молоді, вирішити проблему зайнятості молоді та встановлення дружніх зв’язків між студентами різних ВНЗ. "Stud Space" знаходитиметься на базі гуртожитку №5 Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

 

  1. Кубок Західної Ліги з гри боча в м. Івано-Франківську

Започаткування паралімпійської гри Боча та створення команди "Strong in Spirit" в Івано-Франківську стало поштовхом для реалізації людей з інваліднстю як спортсменів майже для двох десятків людей, які мають порушення опорно-рухового апарату різного ступеня важкості.

Створення Кубку Західної Ліги з гри боча дозволить команді Івано-Франківська та інших областей покращувати спортивні навички, обмінюватись досвідом, виборювати призові місця та достойно змагатись на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

 

  1. Конференція "Кіно за кадром"

Мета проекту – ознайомити професіоналів, аматорів та зацікавлених у кіновиробництві, а також представників дружнього до кіно бізнесу і представників органів місцевого самоврядування з позитивними трендами та перспективами кіновиробництва в України та регіоні, а також сприяти формуванню ринку людських ресурсів в сфері кіноіндустрії шляхом проведення конференції за участі професійних кіновиробників України та всіх зацікавлених сторін у форматі доповідей та дискусій.

 

  1. Танцювальний проморолик Івано-Франківська

Організатори хочуть зняти танцювальний проморолик міста на різних локаціях ранкового Івано-Франківська з залученням кращих хореографів різних сучасних танцювальних стилів для того, щоб представити та популяризувати рідне місто, а також сучасний танець в інтернет-просторі. Позитивним моментом проекту також буде залучення місцевих хореографів до спільного громадського проекту, надання можливості відчути по-новому місто і свій танець у ньому.

 

  1. Прем’єра одноактного балету "Second Floor"

Прем’єра одноактного балету "Second Floor" – це продовження історії з проведенням дводенного фестивалю сучасного танцю в Івано-Франківську. Фестиваль цього року проводитиметься втретє. У 2015 та 2016 році команда "Mad About Dance" запрошувала до участі одну з найкращих українських команд – APACHECREW. Цього ж року вони запросили Kyiv Modern-Ballet та APACHECREW. В рамках проекту планується проведення танцювальних майстер-класів та лекцій від найдосвідченіших танцівників колективу, творчий вечір з учасниками команди та безпосередньо прем’єра балету "Second Floor" на сцені Івано-Франківської обласної філармонії.

 

  1. Проект соціальної мультиплікації "Світ повний можливостей"

В проекті братимуть участь більшою мірою діти, які з деяких причин обділені увагою, добротою та затишком. Для них буде надзвичайно корисно познайомитися з таким видом діяльності як соціальна мультиплікація, бо він сприяє розвитку креативності та індивідуальності кожного, породжує безпосередність та вільність у думках і діях. Позитивний настрій, підтримка та спільно виконана справа може зблизити дітей, які мають проблеми з соціальною адаптацією. Цим проектом організатори хочуть сприяти прояву індивідуальності кожної дитини та звернути їхню увагу на соціально важливі теми через метод соціальної мультиплікації.

 

  1.  Енергоефективність Вашого будинку від А до Я

В рамках проекту буде:

1) проведено серію практичних семінарів "Як зробити свій дім енергоефективним від А до Я", які проведуть учасники екоенергетичного кластеру – спеціалісти у сфері енергоефективності;

2) записано лекції у відеокурс, який буде доступний всім охочим на сайті кластеру;

3) розроблено дорожню карту "Покроковий порадник: як зробити свій дім енергоефективним від А до Я" на основі результатів проведених семінарів з врахуванням запитань та запитів відвідувачів курсу.

 

  1.  Лікар Свято

Проект спрямований на організацію роботи студентів-волонтерів з хворими дітьми, які лікуються в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні, та їх родичами. Волонтери у веселих костюмах казкових героїв відвідують дітей у різних відділеннях лікарні, проводять з ними веселі ігри, різноманітні навчальні та розважальні заходи. Метою проекту "Лікар Свято" є покращення психоемоційного стану хворих дітей та їх родичів у стаціонарних відділеннях лікарні за допомогою сміху, ігротерапії, спілкування; виховання в активної молоді міста толерантності, милосердя, співчуття до чужого горя.

 

На цей час громадський ресторан Urban Space 100 підтримав 59 проектів. Наступні збори, де вирішуватимуться питання фінансування ініціатив, відбудуться в кінці січня, а термін подачі заявок – з 15 грудня до 15 січня 2018 року.

Як отримати ґрант – читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: