fbpx

Urban Space підтримав 6 соціальних проектів на суму майже 230 тисяч гривень

Суспільство 12:09, 30.07, 2018

Співзасновники громадського ресторану Urban Space 100 визначили переможців літньої хвилі ґрантів та підтримали 6 проектів на загальну суму 229 754 грн.

На сьогоднішній зустрічі представники Urban Space 100 оголосили переможців, а ті розповіли про свої проекти.

1) Мотузковий парк для дітей з тяжкими порушеннями мовлення та аутизмом

Сума ґранту – 72 200 грн

Проект спрямований на гармонійний розвиток особистості дитини з особливими освітніми потребами.

У рамках проекту будуть встановлені секції – переходи між станціями, які вже є встановлені, що дозволить учням Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру розвивати фізичні якості, активно проводити час на групі продовженого дня.

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на матеріали для канатного парку та їх монтаж.

 

2) Дослідження та реставрація старовинних вивісок Івано-Франківська

Сума ґранту – 36 895 грн

У рамках проекту буде залучено фахівців для реставрації вивіски кінця XIX століття музичної школи за адресою вул. Січових Стрільців, 17 та дослідження інших історичних вивісок в Івано-Франківську. А також планується організувати освітньо-промоційний захід поряд із відреставрованим об’єктом – з метою поширення знань про альтернативні вивіски та важливість збереження історичного середовища. 

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на послуги реставратора та матеріали, дослідження вивісок, накладні витрати логістики реставратора та оренду риштування з монтажем та демонтажем.

3) Eco City

Сума ґранту – 19 777 грн

Проект представлений командою дітей, які вивчають Arduino робототехніку на безкоштовних курсах від beegreen.com.ua. В них є проект моніторингу якості повітря та оцінки особистого комфорту перебування в мікрорайонах Івано-Франківська, який можна моніторити в онлайн-режимі. Якість повітря визначається лазерним модулем, який просвічує повітря, що всмоктується у вимірювальну камеру, контролер оцінює їх кількість в 1 м³ і так визначає концентрацію мікрочастинок в повітрі. Тому в пристрій ввели давачі контролю цих параметрів. Ці всі цифрові модулі та плату Arduino хлопці зібрали в один пристрій, налаштували, запрограмували та підключили до інтернет-мережі для передачі даних на сайт спільноти робототехніків та на сторінку Arduino проекту "Eco City". Вже відбулася апробація пристрою та показники відправлені на сайт.

Ґрантова програма покриє витрати на виготовлення дітьми пристрою для контролю параметрів якості повітря, навчання дітей спільноти "Arduino робототехніка" основам створення мобільних додатків, розробку мобільного додатка дітьми – учасниками цьоого проекту та розробку дітьми прототипів пристроїв визначення шкідливих речовин в повітрі, швидкості та напрямку вітру з метою встановлення джерела забруднення повітря за домогою технологій 3D-друку та Arduino.

 

 

4) VeloForum 2018

Сума ґранту – 30 000 грн

"Велофорум" – це міжгалузева триденна конференція на перетині транспортної політики, сталого місцевого розвитку та громадянського суспільства. Під час форуму обговорюються питання сталої мобільності в містах, де можна практично поділитися досвідом реалізованих найкращих практик, які змогли "посадити" на велосипед і збільшити відсоток екологічних поїздок містом, а також практичні інфраструктурні рішення чи архітектурні проекти, які стали агентами змін міст.

Отриманий організаторами ґрант від Urban Space 100 покриє витрати на спікерів форуму.

 

 

5) Мурал на стіні будинку Франка, 5

Сума ґранту – 35 882 грн (проект отримав часткове фінансування від заявленої суми)

Проект передбачає створення муралу на стіні будинку за адресою вул. Франка, 5 для того, щоб привернути увагу містян до занедбаних дворів центральної частини міста та показати шляхи їхньої ревіталізації через міжсусідську партисипацію.

Urban Space 100 покриє витрати на створення муралу (риштування, фарби, робота художників). 

 

6) Благодійний проект «Savka-band збирає друзів»

Сума ґранта — 35 000 грн (проект отримав часткове фінансування від заявленої суми) 

Буде проведено 2-4 заходи протягом грудня 2018 — травня 2019 року за участю родинного ансамблю «Savka-band», який разом зі своїми друзями та їх родинами проведе благодійні концерти для потреб важкохворих дітей.
Під час концертів проходитиме ярмарок, виручені кошти від якого теж буде спрямовано на благодійність.

Отриманий організаторами ґрант від Urban Space 100 покриє витрати на світлове та звукове забезпечення, оренду залу обласної філармонії, рекламу та поліграфію, поселення гостей, менеджмент та адміністрацію та технічне оснащення.

 

Включно з цими проектами Urban Space 100 за весь час існування підтримав вже 78 проектів. В попередній хвилі ґрантів Urban Space 100 підтримав 8 проектів на загальну суму 226 354 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: