fbpx

В Адміністрації Президента оголосили подробиці позбавлення Саакашвілі громадянства

Політика 15:56, 28.07, 2017

Про це стало відомо під час розмови народного депутата, члена Ради партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" Юрія Дерев’янка та ініціативної групи з керівником Апарату АП Олексієм Дніпровим.

Юрій Дерев’янко підкреслив, що Дніпров, який також є членом комісії при Президентові стосовно питань громадянства, повідомив, що особисто голосував за припинення громадянства Саакашвілі, та розказав подробиці цієї ганебної спецоперації влади.

Олексій Дніпров, який був колишнім радником міністра освіти в уряді Азарова, наразі незаконно перебуває на посаді в президентській адміністрації, оскільки мав би бути люстрованим згідно із Законом "Про очищення влади".

"Саме ця людина розглядала всі матеріали справи, які були передані Державною міграційною службою в цю комісію. І ця людина голосувала "за" припинення громадянства Михайла Саакашвілі", – підкреслив Дерев'янко.

Він підкреслив, що Грузія двічі передавала запити на екстрадицію Саакашвілі і генпрокурор, призначений Порошенком, ці запити відхилив.

"В такий спосіб, хитрий, маніпуляційний, схемний, де влада Росії, а також Іванішвілі в Грузії разом з політичною силою Олега Ляшка зманіпулювали процедуру, відповідно до якої на депутатське звернення Лозового інформація потрапляє з ГПУ у Міграційну службу. Міграційна служба начебто цю інформацію отримала з подачі Генеральної прокуратури від Лозового, перекидає її в Комісію з питань громадянства, і комісія сліпо підтримує таке рішення,  розповів нардеп.  Це означає, що ця влада стала на шлях узурпації, на шлях формування тоталітарної системи, яка нічого спільного не має з демократією, зі свободою слова, свободою думки. Ми це розцінюємо як політичну репресію, персональне зведення рахунків Порошенка з Саакашвілі. Як використання державного апарату і перевищення повноважень гарантом Конституції, а також усіма членами цієї комісії".

Дерев’янко підкреслив, що українці повинні поіменно знати прізвища людей, які допомагають Президенту "закривати рот" іншим громадянам України.

Нагадаємо, за тиждень до позбавлення лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі українського громадянства президент Петро Порошенко провів у цій сфері відразу кілька непрозорих кадрових призначень. Президент не лише посилив більшість у Комісії з питань громадянства за рахунок підконтрольних силовиків, а й змінив главу департаменту з питань громадянства своєї адміністрації.

                                                  На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: