fbpx

В деяких районах Прикарпаття зростає кількість злочинів, скоєних дітьми

Суспільство 14:35, 16.09, 2017

На Івано-Франківщині проаналізували злочинність серед неповнолітніх та розробили спільні заходи для покращення системи профілактики правопорушень.

За ініціативою прокуратури Івано-Франківської області відбулась спільна нарада щодо дотримання законодавства у сфері ювенальної юстиції, протидії злочинності та попередження правопорушень серед неповнолітніх, додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні, інформує прес-служба відомства.

Зокрема, йшлося про те, що в окремих районах області спостерігається ріст злочинів, вчинених дітьми. Так, збільшилась кількість таких правопорушень у Богородчанському, Городенківському, Надвірнянському та Тисменицькому районах, а найбільший ріст допущено у м. Коломиї.

Діти спільно із дорослими організаторами скоїли 15 кримінальних правопорушень, ще 16 злочинів вчинили підлітки не вперше. Найпоширенішими серед правопорушень залишаються крадіжки, а 90% кримінальних правопорушень скоїли учні навчальних закладів.

У зв’язку з такою ситуацією уповноваженим органам поліції, пробації та служб державної системи профілактики було вказано на необхідність вжиття додаткових заходів профілактики правопорушень серед дітей.

Крім того, на нараді звернули увагу на захист майнових прав дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їх житлом, оформлення права власності на майно тощо.

За результатами наради учасники розробили спільні заходи, спрямовані на профілактику правопорушень серед дітей, захист їх прав та недопущення порушень у кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: