fbpx

В Долині шахраї продали машину, щоби її вкрасти

Суспільство 12:33, 13.02, 2015

Вперше на Івано-Франківщині шахраї застосували злочинну схему, типову для Центру і Сходу України.

Шахраї ретельно готувалися до злочину, повідомив начальник управління карного розшуку УМВС в області Ігор Баб'юк. Вони використовували одноразові телефонні картки, підробні номери під час продажу авто і підставних осіб для оформлення документів.

Іномарку типово виставили на продаж через інтернет. Пропозицією на автосайті зацікавився мешканець Долини. Після телефонних перемовин домовилися про купівлю-продаж. Машину привезли у Долину. Покупець оглянув авто і передав продавцю 10 тис. євро. Той відволік його на оформлення документів, і в цей час машину вкрали. Поки потерпілий заявляв у міліцію, в невідомому напрямку зник і продавець авто.

Під час перевірки цього випадку оперативники карного розшуку Долинського райвідділу міліції з'ясували, що ситуаця була зрежисована. Номери авто виявилися неіснуючими. Так само, як і номери  телефонів, – для телефонних перемовин зловмисники одноразово використали телефони й картки.

Але міліціонери таки розшукали шахраїв – завдяки докладному опису і фотороботу, який склав потерпілий. "Ми вже встановили осіб, які скоїли злочин. Зараз проводимо заходи з документування і затримання", – повідомив Ігор Баб'юк.

За словами Ігора Баб'юка, досі такі шахрайські схеми з купівлею-продажем авто на Івано-Франківщині не застосовувалися. Це перший випадок, "експортований" з центральних та східних областей України, де є типовим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: