fbpx

В дитячій лікарні відкрили перший у Франківську катамнестичний кабінет. ФОТО

Суспільство 15:04, 28.11, 2018

Для найменших пацієнтів Івано-Франківської дитячої лікарні відкрили перший у місті катамнестичний кабінет. З його допомогою можна діагностувати вади розвитку опорно-рухового апарату. Відтак лікар опрацьовує та формує належне лікування, адже якісна діагностика – це основа прийняття правильних медичних рішень.

Проект реалізували за ініціативи Івано-Франківської міської ради. Однак частину фінансування вдалось отримати як грант від Чеської Республіки, повідомляють на сайті міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Для лікування тут послуговуватимуться в тому числі й Войта-терапією, яка дає гарний результат на етапах раннього розвитку діток. Для цього підберуть гарну команду фахівців на чолі з лікарем-неонатологом Любою Гаркот.

"За допомогою катамнестичного кабінету ми хочемо підвищити інформативність батьків про стан здоров’я дітей і залучити їх до процесів дитячого розвитку. Сподіваємось, що професійний медичний персонал зможе надавати якісну допомогу діткам та батькам", – зазначила секретар міськради Оксана Савчук.

У свою чергу Руслан Марцінків підкреслив, що цього року приділили значну увагу дитячій медицині. Доказ тому – систематичний ремонт дитячої лікарні, поліклініки, перинатальний центр.

"Приємно, що дитяча лікарня змінюється. Вдалось відремонтувати палати, соматичне відділення, кафедру педіатрії спільно з медуніверситетом. Важливо також організовувати навчання для медиків, бо без кваліфікованих лікарів всі ремонти не мають результату", – зауважив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: