fbpx

В Дзвинячі відкрили пам'ятну дошку загиблому бійцю Андрію Карабіновичу

Суспільство 18:56, 06.09, 2015

На Богородчанщині, біля стін Дзвиняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, відбулася лінійка-реквієм за загиблим учасником АТО Андрієм Карабіновичем.

Сільський голова Микола Волочій нагадав, що 13 вересня у селі Дзвиняч вже вдруге відбудеться щорічний футбольний турнір пам’яті Андрія Карабіновича. Цього року у ньому візьмуть участь чотири команди – з Дзвиняча, Монастирчан, Глибокого та Росільни. Також він зазначив, що у селі Дзвиняч планується перейменування вулиці Тихої на вулицю Андрія Карабіновича. 

Захід закінчився покладанням квітів до меморіальної дошки, яка стала символом пам’яті за мужнім і відважним патріотом і захисником України Андрієм Карабіновичем. 

Нагадаємо, Андрій Карабінович народився 6 грудня 1990 року в селі Дзвиняч. Після закінчення школи, маючи високі бали із зовнішнього незалежного оцінювання, вступив на державну форму навчання у Львівський національний аграрний університет, на землевпорядний факультет. Здобувши вищу освіту і не маючи можливості реалізувати свої знання за спеціальністю, Андрій був змушений їздити з батьком на заробітки. 
Коли у травні 2014 року почав створюватися батальйон патрульної служби міліції "Івано-Франківськ", Андрій разом з друзями записався до його лав. 18 серпня, після проходження навчання, він відправився в зону проведення антитерористичної операції. Загін, в якому перебував Андрій, потрапив в оточення під Іловайськом. Виходячи з оточення "зеленим коридором", загинув 29 серпня минулого року.
Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, молодшого сержанта міліції Андрія Карабіновича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: