fbpx

У Франківську створять єдиний логістичний центр волонтерської допомоги

Культура 14:44, 19.05, 2015

Про це сьогодні в "Urban Space 100" розповіли представники громадських організацій, які домовились про співпрацю з європейськими структурами.

Європейські країни готові надавати Україні волонтерську допомогу. Проте європейці не довіряють українським чиновникам. Тому вже вісім країн Європи висловили бажання працювати з українськими волонтерами та створити в Івано-Франківську перший в Україні логістичний центр з надання волонтерської допомоги. Центр допомагатиме учасникам АТО, пораненим, сім’ям загиблих, госпіталям та переселенцям.

За словами активіста Романа Островського, більше 80 організацій Угорщини готують гуманітарну допомогу українським воїнам та їх сім’ям. Незабаром в Україну приїде 10 фур гуманітарної допомоги.

“Якщо все пройде добре, – розповідає громадський діяч Роман Островський,  то інші країни теж побачать, що з нами можна працювати, і також пришлють допомогу. Вони готові брати до себе на лікування наших поранених бійців, а деякі країни навіть забирати до себе на навчання студентів”.

Як розповів Островський, європейці мають чіткі вимоги до співпраці. Одна з головних  приймаючих сторін, до прикладу, громадських організацій, має бути більше десяти, щоб не було зловживань, а також весь облік допомоги треба вести в програмі 1С.

Наразі в Івано-Франківську до співпраці долучились тільки три організації: “Громадська ініціатива Галичини”, “Промінь ІФ” і Самооборона Івано-Франківська.

Єдиного керівника волонтерської структури не буде. Натомість буде рада громадських організацій.

“Якщо захочуть долучитись політики, то вони можуть надавати допомогу, але анонімно. Ніякого піару вони не отримають. Це категорично!”  підкреслив Островський.

На презентації проекту ідею підтримав та запропонував свою допомогу керівник громадянського сектору полку “Азов” в Івано-Франківську Ярослав Вакалюк. Проте представники інших організацій звинуватили Островського в самопіарі.

Роман Островський відповів, що прес-конфренцію скликано, щоб надати інформації розголос і залучити інші організації. Він також додав, що на вибори не збирається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: