fbpx

В ІФНМУ відбулась виставка до 75-ї річниці утворення дивізії "Галичина"

Культура 15:58, 27.04, 2018

У четвер, 26 квітня, в приміщенні центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету відбулася виставка, приурочена до 75-й річниці утворення дивізії "Галичина".

Про це йдеться на сайті ІФНМУ.

Виставку ініціював університетський осередок Наукового товариства імені Шевченка (голова доцент Микола Сулятицький) та Івано-Франківська станиця Галицького братства вояків 1-ї Української дивізії Української Національної Армії (голова Михайло Мулик). Експозиція повністю складається з матеріалів приватної колекції краєзнавця та активного громадсько-політичного діяча краю Юрія Гудчака.

На відкритті експозиції мав слово до студентської молоді Голова крайової станиці комбатант Михайло Мулик, який оповів присутнім про ті буремні часи, а також подарував власні книги для університетської бібліотеки та вручив подяки ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку та першому проректору університету професору Ганні Ерстенюк за тісну співпрацю університету з українським патріотичним середовищем.

"Колись було заборонено не те що розповідати про ті часи, а й навіть згадувати імена героїв, які воювали за Україну, – каже Михайло Мулик. – Тому сьогодні дуже важливо доносити до молоді правду про ті часи. Молодь – це наша головна надія, надія на кращу долю України".

Студенти та присутні прослухали цікаву і пізнавальну оповідь про історію та діяльність цієї української мілітарної структури, переглянули представлені Юрієм Гудчаком матеріали, зробили численні подячні дописи у книзі відгуків автора виставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: