fbpx

В ІФНТУНГ офіційно оголосили результати виборів ректора: Крижанівський керуватиме університетом ще 5 років

Суспільство 12:41, 07.09, 2017

Сьогодні, 7 вересня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу офіційно представили переобраного ректора: Євстахій Крижанівський переміг із результатом 64.9 % голосів.

Голова оргкомітету виборів в ІФНТУНГ Дмитро Дзвінчук оголосив результати підрахунку голосів і зазначив, що "складніших виборів в Україні, як вибори ректора, нема."

За словами Дзвінчука, у голосуванні взяли участь 1354 виборці (96%). 64.9% від загальної кількості виборців підтримали Євстахія Крижанівського, який до цього керував університетом 24 роки. 

Переможця привітали символічним букетом з 25 троянд: за кожен рік на посаді і одна – на майбутній рік. Після цього слово взяв Крижанівський:

"Нашій команді довелося створювати навчальний заклад, навчальну підготовку, бо нафтогазової інженерії в Україні не було…  зазначив Крижанівський.  Стратегічний напрям університету  енергетична безпека держави. Ми створили програму видобутку власної нафти і газу. Зараз плануємо отримати статус дослідницького університету… Я вагався  йти чи не йти на вибори. Багато чого ми досягнули, але ще не до кінця все зроблено. Ми маємо здобути статус дослідницького. Поки є сили. А потім дамо можливість керувати молодим".

Крижанівський повідомив, що  в університеті планують ввести експериментальне навчання, яке дозволить студентам поєднувати навчання і роботу в нафтогазових компаніях. "Студенти і так підробляють після навчання, а тепер це буде легалізовано", – пообіцяв Крижанівський.

Як писав КУРС, за посаду ректора змагалися три кандидати: незмінний протягом останніх 24 років ректор ІФНТУНГ, професор, академік НАНУ, заслужений діяч науки і техніки України Євстахій Крижанівський, професор, доктор фізико-математичних наук, почесний розвідник надр України, засновник і керівник науково-технічної компанії "ДЕПРОІЛ ЛТД" Олександр Петровський та доктор технічних наук, професор Дмитро Вольченко. 5 вересня кандидати представляли колективу і студентам університету свої програми

Кандидат на посаду Олександр Петровський у соцмережі facebook відреагував на результати виборів, зазначивши, що викладачі та студенти дали "зелене світло на руйнування нафтогазової освіти".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: