fbpx

В ІФНТУНГ відкрився консультаційно-навчальний центр сталого екологічного розвитку

Суспільство 21:11, 22.06, 2017

Сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулося урочисте відкриття міжфакультетського центру сталого розвитку та лабораторії відновлювальних джерел енергії в рамках міжнародного проекту HETES "Вища інженерна освіта для екологічно сталого промислового розвитку" та за співфінансування програми Європейського Союзу Tempus.

Успішним кроком в реалізації програми стало створення на базі кафедри "Енергетичного менеджменту і технічної діагностики" ІФНТУНГ консультаційно-навчального центру сталого розвитку за кошти ЄС. Діяльність центру, обладнаного високотехнологічними приладами-новинками виробництва країн ЄС та України, спрямована на демонстрацію можливостей відновлювальної енергетики і визначення ефективного використання енергії. В рамках зазначеного проекту в університеті було закуплено навчальне багатофункціональне енергоощадне обладнання та установки відновної енергетики провідних європейських компаній на загальну суму понад 30 тис. євро.

Привітати учасників проекту із вдалим результатом – створенням в університеті інноваційної навчально-дослідницької структури прибули представники органів місцевого самоврядування та члени консорціуму проекту.

ІФНТУНГ сподівається на подальшу плідну співпрацю в рамках програми Європейського Союзу, що вже традиційно стає запорукою прогресивних тенденцій розвитку не лише вишу, але й регіону та країни.

Зазначимо, консорціум проекту представляють відомі навчальні, навчально-дослідницькі заклади і технологічні центри Європи та України: Католицький університет Льовену (Бельгія), Новий університет Бакінгемширу (Великобританія), Університет Гранади (Іспанія), Королівський технологічний інститут (Швеція), Volvo Cars у Генті (Бельгія), Національна металургійна академія України, Донецький національний технічний університет, Івано-Франківський національний університет нафти і газу, Криворізький національний університет, Міністерство освіти і науки України, Український науково-дослідний та технологічний центр металургійної промисловості "Енергосталь".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: