fbpx

В Івано-Франківськ привезли мощі папи Івана Павла ІІ

Суспільство 17:26, 10.12, 2018

Щоб доправити реліквію з Рима до храму Царя Христа, прибув владика Іриней Білик, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре, що у Римі. Урочисто, у присутності чисельної громади вірних, владика передав мощі парафії і монастирю отців-василіян.

Також після урочистої молитовної ходи навколо храму і спільної молитви владика Іриней благословив усіх єлеєм, освяченим у Римі, повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Мощі Івана Павла ІІ перебувають у храмі Царя Христа. Франківців запрошують прийти і прикластися до мощей святого. 

Кароль Войтила, або ж як його знає більшість – Іван Павло ІІ – у 1978 році став 264-м Папою Римським. Він став першим в історії Папою слов'янського походження і першим за 455 років, хто не мав італійських коренів.

Понтифікат Івана Павла II тривав 27 років, ставши одним з найтриваліших в історії Католицької Церкви – до 2005-го. Він здійснив 104 закордонні поїздки і відвідав усі континенти. Під час його понтифікату понад 300 мільйонів людей стало католиками. У 2001 році Іван Павло ІІ відвідав Україну.

Помер у віці 84 років від важкої недуги – хвороби Паркінсона і гострого інфаркту міокарда. Його похорон став наймасовішою церемоніальною подією в історії людства: 4 мільйона паломників проводжали понтифіка в останню путь, 300 тисяч осіб прийшли на траурну літургію, 2 мільярди глядачів стежили за похороном у прямому ефірі.

На церемонію з'їхалися понад 100 глав держав та урядів із 176 країн. Івана Павла II було канонізовано у рекордний час – за 9 років після смерті у 2014-му році.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: