fbpx

В івано-франківській лікарні відкриють першу в Україні "Кімнату позитиву" для дітей

Здоров'я 19:55, 18.12, 2018

Щороку близько 200 дітей Івано-Франківщини перебувають на лікуванні у відділенні легеневого туберкульозу та менінгіту Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру (ОФПЦ). Протягом терапії, яка триває від 2 до 9 місяців, діти не мають можливості відвідувати школу, залишаються ізольованими від своїх друзів та родини, щасливих дитячих буднів.

Благодійний фонд "Відкриті очі" компанії SoftServe у співпраці з лікарями відділення легеневого туберкульозу та менінгіту для дітей створив першу в Україні "Кімнату позитиву".

"Мета проекту "Кімнати позитиву 2.0" – створити комфортний та яскравий простір, де діти зможуть проводити свій вільний від процедур час, читати, наздоганяти шкільну програму, розвивати творчі навички та отримувати позитивні емоції. Все це ми намагалися відобразити у дизайні, плануванні простору та функціональному наповненні кімнати. Відділення має свого штатного вчителя, який проводитиме заняття з дітьми у кімнаті, а місцеві волонтери зможуть організовувати дозвілля та цікаві творчі заняття", – розповідає Уляна Буденкевич, директор БФ "Відкриті очі".

У кімнаті передбачається 4 зони: творча, ігрова, читальна та освітня зі спеціально підібраними дитячими іграшками та матеріалами для розвитку.

У жовтні 2017 року Фонд вперше реалізував такий проект у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології (Польща) спільно з Асоціацією Pozytywne.com та партнерами. Ідея створення такої кімнати виникла у співробітників розробницького центру SoftServe у Вроцлаві. Вони звернулися з цією ідеєю у БФ "Відкриті очі" компанії SoftServe – і проект взяли в роботу. Після успішної реалізації проект вирішили втілити в Україні.

"Кімната позитиву" в Івано-Франківську стала першою з 4 запланованих на найближчий час в Україні. БФ "Відкриті очі" працює над облаштуванням подібних кімнат також у Харкові, Дніпрі та Рівному. Фінансування проекту здійснюється на засадах фандрейзингу. Наразі проект облаштування 4 "Кімнат позитиву" вже зібрав понад 462 тис. грн, що становить 75% від необхідної суми. Дізнатися деталі проекту або підтримати його реалізацію можна на сайті БФ "Відкриті очі".

Урочисте відкриття "Кімнати позитиву" відбудеться 20 грудня у приміщенні Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру у відділенні легеневого туберкульозу та менінгіту для дітей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: