fbpx

В Івано-Франківську завершує свій тур Україною Андрій Любка з новим романом "Карбід". ВІДЕО

Культура 17:36, 08.12, 2015

Сьогодні письменник відпрацьовує останню, 25-ту, презентацію роману в межах свого всеукраїнського турне з "Карбідом" від "Meridian Czernowitz".

Презентації передувала прес-конференція. Андрій Любка розповів, що впродовж туру зі своїм романом "Карбід" нарешті склав для себе "мозаїку України" – за якихось півтора місяця письменник разом із видавцем проїхали більшістю обласних центрів. Презентації роману відбулися і у прифронтовій зоні – в Слов’янську, Краматорську, Сєвєродонецьку, Маріуполі.

Для тамтешніх читачів, уважає Любка, цей тур був можливістю побачити "живого письменника" і побувати на культурній події, які в їхніх містах стаються вкрай рідко.

Найбільш людна і найтепліша зустріч відбулася в Сєвєродонецьку.

"Поява українського письменника в цьому місті, а там більше поява на акції за його участю – це вже своєрідний маніфест, на нашу зійшлося понад 200 людей",  розповів Любка. 

"В кожному з цих міст є культурний голод. У Краматорську, може, це була взагалі перша в історії міста літературна презентація",  поділився враженнями письменник.

Тим не менше у Краматорську відбулася найцікавіша,  Любка вважає, що знакова,  дискусія з аудиторією: "Зазвичай це запитання-відповіді. А тут були запитання без моєї відповіді. Я взагалі мовчав, мені було цікаво, що думають самі мешканці Краматорська. Запитання звучало так: чи 95% мешканців Донбасу це біологічне сміття? Молодь казала, що так і треба пережити старше покоління. Старше покоління казало, що ні і що треба проводити більше таких-от презентацій".

 

У Франківську презентація книги і дискусія відбудуться сьогодні о 19.00 в клубі "Бар Дак". Андрій Любка хоче поговорити зі своїми читачами про, як він означує свій роман "Карбід", трагікомічний детектив та кримінальний абсурд.

"Кримінальний детектив, покликаний описати абсурдність часу,  пояснив письменник. І додав на видосі:  Хочу вже, щоби і цей роман, і цей час закінчилися". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: