fbpx

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні продавали косівську кераміку

Суспільство 19:15, 30.09, 2014

Сьогодні, 30 вересня, в готелі "Станіславів" відбувся благодійний аукціон, на якому торгувалися за косівську кераміку, вироби з дерева, шкіри. Виручені кошти підуть на забезпечення спорядженням, медикаментами, тактичними приладами українських військових.

Ініціативна група "Заради життя" вже вкотре організувала захід для збору коштів військовим. Цього разу – це аукціон, до якого долучилися косівські майстри і безкоштовно надали унікальні вироби.

"В більшості – це вироби тих майстрів, які не потрапляють в магазини, на базари. Більшість майстрів завжди виготовляли вироби на замовлення. Про них знали, до них їздили, замовляли та забирали з рук", – розповідає волонтер групи "Заради життя" Марічка Артиш.

Серед 32 лотів, виставлених на аукціон, гуцульська народна ікона на склі в рамці 19 ст., вишукані стилізовані кахлі авторства 5-річної майстрині, шарф з натурального шовку, розписаний вручну.

12

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стартова ціна лотів становила від 100 до 4500 грн. При цьому організатори заходу зазначили, що ціни багатьох лотів свідомо занижені, щоб учасники аукціону могли поторгуватись. Найкоштовнішим лотом виявився гобелен "Молодята".

4

На аукціоні працював невеличкий ярмарок, де, при бажанні, можна було придбати додатковий (до лоту) виріб. За вироби з ярмарку не довелось торгуватись нікому. Тут їх могли придбати ті учасники, які першими виявили таке бажання. Ціна виробів на ярмарку варіювалась від 50 до 450 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: