fbpx

В Івано-Франківську нагородили творців пам'ятника Шептицькому

Суспільство 10:17, 08.09, 2015

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус відзначив грамотами осіб, які найбільше приклалися до створення і встановлення в місті пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

Першими нагороди отримали творці пам'ятника скульптори Степан Федорин та Микола Гурмак.

"Ці двоє молодих талановитих людей, незважаючи на свій вік, вписали свої імена в історію нашого славного міста. Пройдуть століття, пройдуть піарщики і псевдопатріоти, а пам’ятник буде стояти", – сказав міський голова.

Він додав, що у конкурсі на ескіз пам’ятника брали участь 18 претендентів і боротьба була напруженою, однак перемогу здобув саме цей тандем.

Віктор Анушкевичус зазначив, що створення пам’ятника – це спільна робота як творців, так і представників влади, які теж доклали зусиль.

"Від початку ідеї спорудження пам’ятника Андрею Шептицького і до втілення її в життя пройшов час і зроблений величезний обсяг робіт. Безумовно, не всі люди відзначені. Багато людей працювали, як "мурашки". Якщо когось не відзначив, вибачайте!" – додав мер.

Міський голова відзначив, що представники деяких політсил намагаються пропіаритись, критикуючи скульптуру. Проте тут головне – думка церкви і громадськості.

"Мене цікавить не думка окремих кандидатів-псевдопатріотів, а думка громади і самої церкви",  наголосив Анушкевичус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: