fbpx

В Івано-Франківську нарахували більше 8,4 тисячі підприємців-"спрощенців"

Економіка 11:23, 15.09, 2014

Це складає більш як 60 відсотків від загальної кількості зареєстрованих підприємців.

Про це КУРСу повідомила начальник відділу реєстрації та обліку платників міської ДПІ Наталія Швець.

Вона також зазначила, що станом на 1 вересня 2014 року спрощену модель оподаткування обрали 8437 осіб. Зокрема, переважна більшість – 58% підприємців (4873 осіб) обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн грн на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.

Перша група нараховує 1132 "спрощенці". Ці підприємці займаються роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення і заробляють на цьому до 150 тис. грн щорічно.
Майже 2,5 тис. платників, які мають обсяг доходу не більше 3 млн грн та надають до 20 робочих місць, працюють у третій групі. І лише 7 підприємців обрали п’яту групу, яка дозволяє отримувати дохід до 20 млн грн та використовувати працю найманих працівників без обмежень.

Посадовиця також повідомила, що за 8 місяців 2014 року від підприємців-"спрощенців" до місцевого бюджету надійшло більш як 27 млн грн єдиного податку. Це на 3,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Загалом суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами, які обрали спрощену систему оподаткування, на сьогодні сплачено 38,5 млн грн. Ці надходження на 6,1 млн грн перевищили минулорічні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: