fbpx

В Івано-Франківську "Народний Рух України" відзначив 25-річчя з дня заснування

Суспільство 16:52, 12.09, 2014

Сьогодні в Івано-Франківській обласній філармонії відбулись урочистості з нагоди 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації "Народний Рух України за перебудову".

25 років тому борці за незалежну Україну під проводом В’ячеслава Чорновола об’єднались в громадсько-політичну організацію "Народний Рух України за перебудову". У 1993 році Міністерство юстиції України зареєструвало НРУ як політичну партію.

За словами керівника управи Івано-Франківської крайової організації "Народний Рух України" Ярослава Єфімчука, жодна інша політична партія України не може пишатись такою довгою історією, проте це не найбільше досягнення Руху.

"Найбільша справа "Народного Руху України" – це те, що ця партія доклала максимум зусиль, згуртувала суспільство до здобуття незалежності нашої держави. Вона поламала хребет Комуністичній партії, "імперії", всесильному на той час КГБ. За невдалими заходами ГКЧП (Державний комітет з надзвичайного стану – КУРС) слідувало, що Верховна Рада прийняла акт про незалежність", – розповів Ярослав Єфімчук.

За 25 років до партії долучається і молодь, зокрема, створено "Молодий Народний Рух України". Його представники себе проявляють у тих умовах, що склались сьогодні в Україні.

"Молодий Народний Рух України" дуже активно проявив себе на Майдані і зорганізував народну варту України. Зараз вони воюють на Сході у різних батальйонах, – сказав Єфімчук і додав: – Може, вони йдуть не так масово, як нам би хотілось, але вони йдуть не просто хизуватись вишиваними сорочками, а готові брати зброю в руки і захищати українську державу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: